Eerlijke Flex

////Onnodige drempels

Onnodige drempels

Wim van Hoogdalem

zzp'er

Onnodige drempels

De overheid verlangt participatie van burgers. Diezelfde overheid maakt het zzp'ers moeilijk omdat, als je eenmaal als zzp'er aan de gang gaat, je daarmee ook alle rechten op een uitkering verspeelt als het mis gaat. Vaste contracten zijn niet meer van deze tijd maar er zou toch ook een vangnet moeten zijn voor die mensen die actief aan de samenleving willen bijdragen, hun eigen broek ophouden en daar zelfs meer dan 40 uur per week in willen steken.

Freelance is ook niet echt een optie omdat je dan ook geen inkomensgarantie hebt. Dan is er ook nog nieuwe wetgeving die werkzoekenden - welke na 1 juli in de WW zijn gekomen - toestaat een bepaald bedrag bij te verdienen zonder dat dat consequenties heeft voor hun uitkering. Dit geldt niet voor mensen die daarvoor al in de WW zaten.

Voor entepreneurs worden allerlei drempels opgeworpen zoals kostbare registratie bij de KvK en de belastingdienst die het je moeilijk maakt. Ik heb al veel discussies voorbij zien komen m.b.t. een basisinkomen (is nu bijstand). Daar ben ik ook niet voor omdat dat lijkt op het oude USSR model. Een oud gezegde: 'wie niet werkt zal niet eten.' Wat wel staat is dat ik na een leven lang hard werken mijn eigen vermogen/huis zou moeten opeten. Bijstand (basisinkomen) krijg je alleen als je niets meer hebt.

Ik ben voorstander van een systeem waarbij je alleen belasting betaalt voor diensten en producten waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. Waarom moet ik een vaste bijdrage voor afvalverwerking betalen als ik maar twee containers per jaar jaar aan de weg zet omdat ik recycle (wat de overheid propageert).

Terug naar het overzicht

Reageer