Eerlijke Flex

////Afhankelijk van een gemeente ivm wet & regelgev...

Afhankelijk van een gemeente ivm wet & regelgeving

Joanne LIttooij

Zelfstandig trouwambtenaar

Afhankelijk van een gemeente ivm wet & regelgeving

Een zeer goedlopende 'winkel'

Als zzp trouwambtenaar heb ik een leuke en zeer goedlopende 'winkel'. Veel bruidsparen vragen me om hun huwelijksvoltrekking te verzorgen. Gezien de referenties zijn zij, en hun gasten daar vooraf, tijdens de dag en achteraf heel erg blij mee. Er zijn veel buitengewoon ambtenaren burgerlijke stand welke net als ik succesvol zijn als zelfstandig trouwambtenaar. 

Gemeenten maken het moeilijk om te ondernemen

Nu hebben we alleen allemaal dezelfde uitdaging! Als ZZP trouwambtenaar zijn we, voor het formeel uitoefenen van ons vak, afhankelijk van een beediging bij de Rechtbank en een benoeming (standplaats) bij een gemeente. Zonder deze formele benoeming mogen we in andere gemeentes het formele gedeelte van het huwelijk niet verzorgen. Deze problematiek/uitdaging geldt voor vele succesvolle zelfstandige trouwambtenaren in ons land. 

Mijn vraag is als volgt: in hoeverre mag/kan een gemeente het een zzp trouwambtenaar 'moeilijk' maken door deze te weigeren terwijl deze als kleine zelfstandige geheel in eigen levensonderhoud kan voorzien, voor eigen rekening en risico werkt en geen aanspraak maakt op reguliere sociale voorzieningen etc? 

Terug naar het overzicht

Reageer