Eerlijke Flex

////Rondetafel EerlijkeFlex

Rondetafel EerlijkeFlex

08-03-2016

Rondetafel EerlijkeFlex

‘Beste overheid, beste organisatie en beste zzp’er, de wereld is in continue verandering, laten we met elkaar de mouwen opstropen en stoppen de wereld naar ons hand te zetten. Laten we gebruik maken van de veranderingen en nieuwe, toekomstbestendige oplossingen bedenken die flexibel genoeg zijn in deze turbulente wereld.’ Die oproep plaatste Prof. dr. mr. Leo Wiltvliet op EerlijkeFlex. 

De initiatiefnemers van Eerlijke Flex gaan door. Niet alleen met het verzamelen van visies en reacties op het thema Eerlijke Flex maar we willen een stap verder gaan, namelijk met het bedenken van een aantal oplossingsrichtingen. Tijdens een ronde tafel gesprek op 4 april nodigen we een aantal deskundigen uit om antwoorden te vinden op vragen als:

  • Hoe richten we onze samenleving zo in dat iedereen kan participeren, zich kan ontplooien en tot zijn/haar recht komt?

  • Hoe zorgen we ervoor dat wie wil en kan werken de ruimte krijgt om inkomen te genereren en, dat wie daar niet toe in staat is, de steun krijgt die hij/zij nodig heeft?

Ons doel is te komen tot gemeenschappelijke inzichten en ideeën die we kunnen voorleggen aan de politiek en die ook via het online platform eerlijkeflex.nl hun weg vinden. Naast de ronde tafel organiseren we in de maand mei of juni een groots seminar rondom het thema Eerlijke Flex. Hierbij zullen we relevante sprekers uitnodigen. We houden u op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Reacties op Eerlijke Flex

Flex én zeker!

Pierre Spaninks & Anne Meint Bouma ZZP-expert en directeur Brainnet

Flex én zeker!

Wie zichzelf kan redden, moet je niet willen redden, want dan is de kans groot dat hij juist verdrinkt.' Dat stellen Anne Meint Bouma (directeur Brainnet) en Pierre Sp...

De 4e Industriële Revolutie en de gevolgen voor flex/werk

Wim Davidse Toekomstverteller

De 4e Industriële Revolutie en de gevolgen voor flex/werk

Het is oktober, en we laten de late, fraaie zomer van 2016 langzaam maar zeker achter ons. Maar op de arbeidsmarkt is 't hoogseizoen: het aantal werkzame personen is a...

Reageer

U kunt actief deelnemen aan dit platform door uw mening of reactie achter te laten. Een wereld in transitie vraagt om nieuwe denkwijzes, acties en een andere aanpak. Zowel van ondernemingen als zelfstandigen.

Laat uw reactie achter