Eerlijke Flex

////EerlijkeFlex te gast bij BNR 'De Nieuwe Onderne...

EerlijkeFlex te gast bij BNR 'De Nieuwe Onderneming'

17-09-2015

EerlijkeFlex te gast bij BNR 'De Nieuwe Onderneming'

Donderdag 17 september is Arno Lugthart, directeur van Brainnet en initiatiefnemer van de denktank EerlijkeFlex, te gast bij het BNR programma 'De Nieuwe Onderneming'.

Onderwerp uitzending  'De Nieuwe Onderneming' 

Het onderwerp van de uitzending is 'Waar blijven de banen van morgen? De boodschap van het kabinet op Prinsjesdag was duidelijk: het gaat weer ietsje beter, maar er is nog altijd niet overdreven veel reden tot enthousiasme. En misschien slaat die terughoudendheid wel op de arbeidsmarkt, want het aantal banen dat er de komende jaren bij komt is beperkt, en de werkloosheid neemt niet af. Waar blijven ze, de banen van vandaag en die van morgen? Gasten: 

  • Aukje Nauta, hoogleraar "Employabilty in Workrelations" aan de Universiteit van Amsterdam en kroonlid van de SER;
  •  Arno Lugthart, directeur van Brainnet en oprichter van het platform EerlijkeFlex; 
  • Hidde Rensink, country manager van Helpling, een online platform voor het boeken van schoonmakers.

Over EerlijkeFlex

De denktank ontwikkelt een aantal initiatieven waaronder een online platform: www.eerlijkeflex.nl. Op dit platform geven aangesloten experts vanaf vandaag hun visie op de flexmarkt en bijbehorende zaken. Regelmatig worden nieuwe visies van experts toegevoegd. Daarnaast haalt de denktank meningen en verwachtingen op uit de markt , zowel bij zzp’ers als bij uitzenders, detacheerders en payrollbedrijven. Ook organiseert de denktank rondetafel discussies met HR-managers, aangesloten experts, overheidsvertegenwoordigers en zzp’ers.

EerlijkeFlex wil een bijdrage leveren aan een duurzame en eerlijke ontwikkeling van de flexmarkt. Deze antwoorden moeten overheden, wet- en regelgevers, HR-managers, directies en zelfstandigen helpen in hun zoektocht naar nieuwe, vruchtbare en flexibele arbeidsrelaties.

Reacties op Eerlijke Flex

Flex én zeker!

Pierre Spaninks & Anne Meint Bouma ZZP-expert en directeur Brainnet

Flex én zeker!

Wie zichzelf kan redden, moet je niet willen redden, want dan is de kans groot dat hij juist verdrinkt.' Dat stellen Anne Meint Bouma (directeur Brainnet) en Pierre Sp...

De 4e Industriële Revolutie en de gevolgen voor flex/werk

Wim Davidse Toekomstverteller

De 4e Industriële Revolutie en de gevolgen voor flex/werk

Het is oktober, en we laten de late, fraaie zomer van 2016 langzaam maar zeker achter ons. Maar op de arbeidsmarkt is 't hoogseizoen: het aantal werkzame personen is a...

Reageer

U kunt actief deelnemen aan dit platform door uw mening of reactie achter te laten. Een wereld in transitie vraagt om nieuwe denkwijzes, acties en een andere aanpak. Zowel van ondernemingen als zelfstandigen.

Laat uw reactie achter