Eerlijke Flex

////28 goede ideeën die kunnen bijdragen aan een du...

28 goede ideeën die kunnen bijdragen aan een duurzame flexmarkt in 2020 (II)

07-10-2015

28 goede ideeën die kunnen bijdragen aan een duurzame flexmarkt in 2020 (II)

Ga vaste medewerkers flexibel belonen. Richt een schaduw platform op met aandacht voor oneerlijk vast. Introduceer arbeidscontracten voor maximaal 4 jaar. Maak een menukaart vol met keuzes in arbeidsrelaties. Kennis staat hierbij voorop en niet de contractvorm. Schaf offertes af in het selectieproces; prijs is geen criterium. Hierdoor ontstaat er een betere selectie aan de poort gericht op competenties. 

Dit zijn opnieuw 5 van de in totaal 28 ideeën die moeten leiden tot een duurzame en eerlijke ontwikkeling van de flexmarkt in Nederland. De ideeën zijn het resultaat van een samenwerking tussen denktank EerlijkeFlex en multi-expertisedenkgroep Permanent Beta. Een goed idee, want de beste oplossingen voor problemen binnen een bepaald vakgebied zijn vaak te vinden in een ander vakgebied. De vraag leverde tijdens de sessie ruim 28 goede ideeën op.

Ideeën van 22-09-2015

  1. Sluit sociale contracten met alle medewerkers (vast en flex) met intenties, doelen en ambities.
  2. Faciliteer vormen van anoniem solliciteren, kwaliteit staat voorop.
  3. Stimuleer hybride arbeidsrelaties (meerdere klussen tegelijkertijd).
  4. Geef flexwerkers de sociale benefits van vaste medewerkers.
  5. Spreek vooraf in elke contractvorm een duidelijke exit clausule af.

28 ideeën die bijdragen aan een duurzame flexmarkt in 2020

De 28 ideeën die uit de sessie van Permanent Beta naar voren kwamen, zullen de komende tijd gedeeld worden op het online platform www.eerlijkeflex.nl. Elke week kunnen bezoekers op www.eerlijkeflex.nl kennismaken met een van de ingezonden ideeën, meediscussiëren en eigen ideeën toevoegen.

 

 

Reacties op Eerlijke Flex

Flex én zeker!

Pierre Spaninks & Anne Meint Bouma ZZP-expert en directeur Brainnet

Flex én zeker!

Wie zichzelf kan redden, moet je niet willen redden, want dan is de kans groot dat hij juist verdrinkt.' Dat stellen Anne Meint Bouma (directeur Brainnet) en Pierre Sp...

De 4e Industriële Revolutie en de gevolgen voor flex/werk

Wim Davidse Toekomstverteller

De 4e Industriële Revolutie en de gevolgen voor flex/werk

Het is oktober, en we laten de late, fraaie zomer van 2016 langzaam maar zeker achter ons. Maar op de arbeidsmarkt is 't hoogseizoen: het aantal werkzame personen is a...

Reageer

U kunt actief deelnemen aan dit platform door uw mening of reactie achter te laten. Een wereld in transitie vraagt om nieuwe denkwijzes, acties en een andere aanpak. Zowel van ondernemingen als zelfstandigen.

Laat uw reactie achter